Mindfulness is de basis, een levenshouding; uit je hoofd komen en meer aanwezig zijn in het hier en nu.

Mindfulness is geen trucje dat je eventjes in een uurtje kunt leren. Het is een vaardigheid, een houding die je in veel gevallen in een aantal weken goed onder de knie kunt krijgen. Net zoiets als fietsen eigenlijk, in het begin wiebelig en al doende leer je in korte tijd vaardig en soepel fietsen.

Mindfulness training is geen vaardigheidstraining waar je tips en trucs krijgt. Het is primair werken aan een andere houding: hoe ga je om met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk. Mijn aanbod is gebaseerd op de basis mindfulness training (MBCT). Een training met 6 bijeenkomsten en oefeningen thuis ; verder een aanvullend individueel traject of training indien nodig.

In mijn werkwijze is er veel aandacht voor praktijk en wordt er veel geoefend. Er wordt speciale aandacht besteed aan hoe je Mindfulness in het werk kunt integreren. Deze training is gepland op 6 avonden zodat ook mensen met weinig tijd hiermee kennis kunnen maken.

Mindfulness werkt !

Uit onderzoek naar de effecten van Mindfulness training blijkt dat het positieve effecten heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen op het werk. Bij recidiverende depressie is Mindfulness bewezen effectief in de gezondheidszorg; bij allerlei andere klachten zoals angstproblematiek, burn-out zijn er positieve resultaten behaald.

Bij Google introduceerde Chade-Meng Tan (een van Google's eerste software-ingenieurs) Mindfulness. Hij ontwikkelde het trainingsprogramma Search Inside Yourself. Daarbij kreeg hij hulp van Daniel Goleman, de man van emotionele intelligentie, en van Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de Mindfulness training. Inmiddels publiceerde hij er een heel populair boek over.

In de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) wordt Mindfulness op een breed terrein ingezet en steeds meer hulpverleners gaan ertoe over zich te bekwamen in de Mindfulness Based Therapie.

Mensen die meer mindful zijn:

  • hebben minder last van stress en negatieve gedachten;
  • signaleren sneller dat er wat aan de hand is en doen er dan ook wat aan;
  • ervaren contacten met collega’s positiever en communiceren makkelijker;
  • gaan beter om met conflicten, omdat ze zich minder snel bedreigd voelen;
  • zijn zelfbewuster en vitaler;
  • zijn aandachtiger, hebben meer focus, zijn creatiever en presteren beter.

Kortom, Mindfulness training bevordert de fysieke en mentale gezondheid.

Praktische informatie

Doelgroep Voor iedereen die geïnteresseerd is om vanuit een grondhouding van aandacht en ontspanning te werken en te communiceren. Je gaat in deze training werken aan het je eigen maken van de Mindfulness basis houding. Mensen met werkgerelateerde klachten zoals burn-out, depressie en angstproblematiek worden in het bijzonder uitgenodigd zich in te schrijven.
Trainer Bert Hoogstad, zelfstandig gevestigd GZ-psycholoog, verzorgt vanaf 2000 trainingen en opleidingen in de Mindfulness traditie.
Locatie De Mindfulness training vindt plaats in Cadier en Keer
Data 8 sessies in kleine groepjes maximaal 5. Data in overleg
Kosten In de meeste gevallen is (gedeeltelijke) vergoeding door de zorgverzekeraar mogelijk.
Informatie Per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch : +31(0)43.4072056 of +31(0)6.24253843
Aanmelden Via het online Aanmeldformulier s.v.p.