Inleiding

Aandachtgerichte Cognitieve Therapie is voor mij een must voor aankomende (gedrags)therapeuten. Een belangrijke factor die persoonlijke verandering en groei in de weg staat, zijn negatieve disfunctionele gedachten. Voorbeelden zijn de gedachten dat je niet goed genoeg bent of twijfel hebt aan het eigen kunnen. Deze cognities kunnen als hindernissen ervaren worden om die dingen te doen in je leven die je waardevol en belangrijk vindt. Mindfulness helpt identificatie met deze gedachten te verminderen. Je leert dat deze gedachten geen waarheden zijn. Er ontstaat meer ruimte, meer vrijheid, meer energie om echt aanwezig te zijn in het leven en dus volop te leven!

Leertherapie

Groepsleertherapie: Gedurende 4 dagen (25 uur) volg je het MBCT programma. Verder zullen de Inquiry Based Stress Reduction (4 vragen van Byron Katie) en ACT voorbij komen.

De 4-daagse leertherapie is opgebouwd uit 2 modules van ieder 2 dagen.
  1. Basiscursus Mindfulness; het leren kennen van de kracht van aandacht, een spannende ontdekkingsreis naar je binnenwereld . Leren loslaten van stressvolle gedachten door je aandacht anders te gebruiken.
  2. Verdiepingscursus Mindfulness; het leren omgaan met heftige emoties en wat je kunt doen met ondermijnende gedachten, er zal gewerkt worden met de 4 vragen van Byron Katie en ACT.

De bedoeling is dat deelnemers werken aan hun eigen beperkende patronen en ook de intentie hebben om thuis de oefeningen te doen.

Individuele leertherapie of in kleine groepjes: in overleg worden er afspraken gemaakt.

De inhoud van het programma is hetzelfde.

Praktische informatie

Doelgroep

Voor alle (gedragst)herapeuten in opleiding.

Leertherapeut

Bert Hoogstad, supervisor/leertherapeut van de VGCT en als opleider verbonden aan SeeTrue Mindfulness en de RINO-Zuid Nederland . Hij heeft al meer dan 600 hulpverleners opgeleid tot Mindfulnesstrainer.

Locatie

De groepsleertherapie wordt gegeven in Den Bosch, Centrum de Poort, Luybenstraat 48 op 2 minuten lopen van het station.

Data

In groepsverband. De groepjes bestaan uit maximaal 8 personen.

  • Voorjaar : 5,6,7 en 8 juni.

De tijden zijn steeds van 9.00-18.00 uur. Op 5, 6 en 7 juni is er een avondprogramma.

Kosten

De kosten zijn € 1475,00 incl. werkboek, cd’s, koffie/thee en heerlijke vegetarische lunch en diner. Er kan evt goedkoop overnacht worden in Hotel Terminus bij het station.

Informatie Per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch : +31(0)43.4072056 of +31(0)6.24253843
Aanmelden Via het online Aanmeldformulier s.v.p.